کد مطلب:34 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:434

احکام آبها
(مـساله 47) آب مضاف كه معنی آن گفته شد, چیز نجس را پاك نمی كند, وضو وغسل هم با آن باطل است .

(مـسـالـه 48) آب مـضاف هر قدر زیاد باشد, اگر ذره ای نجاست به آن برسد نجس می شود, بلی نجس شدن آب زیاد غیر متعارف و هر مایع دیگری مثل چاههای نفت محل تامل است .

وآب مضافی كه از بالا بافشار روی چیز نجس بریزد, مقداری كه به چیز نجس رسیده نجس و مقداری كه بالاتر از آن اسـت پـاك مـی باشد.

مثلا اگرگلاب را از گلابدان روی دست نجس بریزند, آنچه بدست رسـیـده نجس , و آنچه بدست نرسیده پاك است و همچنین اگر مثل فواره از پایین به بالا با فشار بیرون آیدپایین , بواسطه نجس شدن بالا, نجس نمی شود.

(مساله 49) اگر آب مضاف نجس طوری با آب كر یا جاری مخلوط شود كه دیگرآب مضاف به آن نگویند پاك می شود.

(مـسـاله 50) آبی كه مطلق بوده و معلوم نیست مضاف شده یا نه , مثل آب مطلق است , یعنی چیز نـجـس را پـاك مـی كـند, وضو و غسل هم با آن صحیح است و آبی كه مضاف بوده و معلوم نیست مطلق شده یا نه مثل آب مضاف است , یعنی چیز نجس را پاك نمی كند, وضو وغسل هم با آن باطل است .

(مـساله 51) آبی كه معلوم نیست مطلق است یا مضاف ومعلوم نیست كه قبلامطلق یا مضاف بوده نـجـاسـت را پـاك نـمـی كند.

وضو و غسل هم با آن باطل است ولی اگر به اندازه كر یا بیشتر باشد ونجاست به آن برسدحكم به نجس بودن آن نمی شود.

(مـسـاله 52) آبی كه عین نجاست مثل خون و بول به آن برسد و بو یا رنگ یا مزه آن را تغییر دهد, اگر چه كر یا جاری باشد نجس می شود.

ولی اگر بو یا رنگ یا مزه آب بواسطه نجاستی كه بیرون آب است عوض شود مثلا مرداری كه پهلوی آب است بوی آن را تغییر دهد نجس نمی شود.

(مساله 53) آبی كه عین نجاست مثل خون و بول در آن ریخته و بو یا رنگ یا مزه آن را تغییر داده , چـنـانـچـه به كر یا جاری متصل شود, یا باران بر آن ببارد, یا باد باران رادرآن بریزد, یا آب باران از نـاودان در حـال بـاریدن در آن جاری شود و تغییر آن از بین برود پاك می شود.

ولی بنابر احتیاط واجب باید آب كر یا جاری یا باران در حال باریدن با آن مخلوط گردد.

(مـسـالـه 54) اگـر چـیـز نجسی را در كر یا جاری آب بكشند, آبی كه بعد از بیرون آوردن , از آن می ریزد پاك است .

(مـساله 55) آبی كه پاك بوده و معلوم نیست نجس شده باشد یا نه محكوم به طهارت است , و آبی كه نجس بوده ومعلوم نیست پاك شده یانه محكوم به نجاست است .

(مـسـاله 56) نیمخورده سگ و خوك و كافر, نجس و خوردن آن حرام است ونیمخورده حیوانات حرام گوشت , پاك و خوردن آن مكروه می باشد.